HIRSITALOISTAMME

Valmistamme tilauksesta kaiken kokoisia ja -näköisiä höylä-, lamelli- ja pyöröhirsitaloja: omakotitaloja, loma-asuntoja, edustustiloja. Hirsitalot suunnitellaan ja valmistetaan yksilöllisesti asiakkaan tarpeiden ja toiveiden mukaisesti.

Käytössämme oleva alan nykyaikaisin tekniikka mahdollistaa mm. nykypäivän energiavaatimukset täyttävien 270 mm vahvuisten lamellihöylähirsien valmistuksen.

Pyöröhirressä erikoisuutemme ovat isot koot, joista järein on harvinainen 290 mm hirsi.

Jatkuvasti kiristyneiden tiiviysvaatimusten johdosta olemme kehittäneet perinteisen nurkkasalvoksen rinnalle täysin uuden, tiiviysominaisuuksiltaan erinomaisen nurkkaratkaisun pyöröhirrelle.

Talopakettimme sisältävät hirsikehikon lisäksi kaikki rakenteelliset puuosat, sisäverhousmateriaalit ja puusepäntuotteet.

Hirsitalossa on hyvä asua

Hirsi varaa sekä kosteutta että lämpöä ja luovuttaa niitä tasaisesti. Siksi hirsitalon sisäilma on miellyttävä ja terveellinen. Massiivinen puu antaa talolle sielun.

Puupintojen pintalämpötila on kovia materiaaleja suurempi, joten se saa tilan tuntumaan todellista lämpimämmältä. Siksi hirsitalon sisälämpötila voidaan pitää joitakin asteita totuttua alempana.

Hirsitalo sopii maisemallisesti hyvin luontoon ja on nykytekniikan ansiosta sopusointuinen ja harmoninen myös tiiviissä pientaloympäristössä.

Hirsitalo on ekologinen paitsi raaka-aineen, myös valmistusprosessin osalta ja kuluttaa vain vähän uusiutumattomia luonnonvaroja.

Moderni Hirsitalo: Passiivihirsitalo – Suomalaisesta havupuusta

Oy Timber Frame Ltd on tuonut ensimmäisenä Suomessa markkinoille modernin passiivihirsitalon. Talo täyttää tulevaisuuden energiatehokkuusvaatimukset, ja luonnonmukaisesti hirrestä rakennettuna sillä on lähes olematon hiilijalanjälki.

Uudenlaisen rakennustekniikan ansiosta passiivihirsitalolla on moderni ulkomuoto ja se sopii täydellisesti myös kaupunkimaisemaan.

Passiivihirsitalon runko, seinät, välipohjat ja katto tehdään massiivipuusta. Rakennusjärjestelmä on uusi innovaatio ja sen valmistaminen perustuu suomalaiseen havupuuhun ja suomalaiseen työhön.

Passiivihirsitalon etuja:

Muunneltavuus

Passiivihirsitalossa ei ole perinteisen hirsitalon ristinurkkia, mikä antaa mahdollisuuden täysin modernille hirsitalon ulkomuodolle. Passiivihirsitaloon voi valita minkä tahansa ulkoverhouksen, jonka ansiosta se sopii monenlaisille rakennuspaikoille.

Pystyhirsiin perustuvan rakennustekniikan ansiosta passiivihirsitaloa ei vaivaa perinteisille hirsitaloille ominainen painuminen.

Huippuekologinen

Mitä vähemmän energiaa talo kuluttaa rakentamisen ja ennen kaikkea käytön aikana, sitä ekologisempi se on. Passiivitalon energiankulutus on vain noin viidennes 2000-luvun alun taloihin verrattuna.  Passiivitalo on siis edullisempi kukkarolle.

Tiedämme, että energian hinnan vaihteluista huolimatta suunta on kiihtyvää vauhtia kasvava. Ja nollaenergiavaatimus on joka tapauksessa tulossa voimaan kaikille uusille rakennuksille ensi vuosikymmenen alusta.

Passiivitalo antaa pienen kulutuksensa vuoksi mahdollisuuksia valita ilmaisenergiaan perustuvia halvempia lämmitysjärjestelmiä ja lämmönjakotapoja.

 

Perinteisen hirsitalon plussat:

 Sekä perinteinen hirsitalo että passiivihirsitalo ovat kehikon asentamisen jälkeen sisäpuolelta lähes valmiita, mutta hirsitalo on sitä myös ulkopuolelta. Hirsitaloa puoltaa sen äärimmäisen pieni hiilijalanjälki ja helppo toteutus. Hirsitalo on myös rakenteena äärimmäisen turvallinen ja kestää tunnetusti terveenä vuosisatoja.

Uusiutuvat lämmönlähteet ja nykyaikainen talotekniikka, huolellinen arkkitehtisuunnittelu ja talon oikea sijoittelu ilmansuuntien mukaan tekee aidosta hirsitalosta hyvän kilpailijan passiivihirsitalolle.

Ota yhteyttä

Vipuvoimaa_EUlta