HIRSITALON RAKENTEET

Jokainen valmistamamme hirsitalo on yksilö paitsi ulkonäkönsä, usein myös rakenteidensa puolesta.

Valittaviin rakenteisiin vaikuttavat asiakkaan omien toivomusten rinnalla maa- ja aluekohtaiset erikoisvaatimukset ja viranomaismääräykset.

PASSIIVIHIRSITALON
PYSTYTYS

HIRSITALON ULKOSEINÄT

Painumaton hirsinurkka, 200x220 mm

Painumaton hirsiseinä

Moderniin ja monimuotoiseen arkkitehtuurin soveltuva painumaton massiivipuinen seinärakenne. Luo pientalorakentamisen rinnalla täysin uudenlaisia, ekologisia mahdollisuuksia julkiseen rakentamiseen.

Höylähirsiseinä

Sopii kaikenlaisiin rakennuksiin. Vakituisessa asunnossa hirsiseinän on oltava vähintään 270 mm paksu. Lisäeristystä ei silloin tarvita, mutta rakennuksen kokonaissuunnittelussa on varmistettava energiamääräysten täyttyminen.

Höylähirsiseinä lyhytnurkka

Kaupunkiympäristöön ja moderniin rakentamiseen soveltuva höylähirsiseinä ilman perinteisiä ristinurkkia. Voidaan suojata nurkkalaudoin.

Sisäpuolelta eristetty hirsiseinä

Sisäpuolelta eristetty hirsiseinä

Sopii loma-asuntoihin, joita lämmitetään asumislämpötilaan vain silloin tällöin talviaikana. Jos rakennetta käytetään talviasuttavassa rakennuksessa, on kiinnitettävä huomiota eristeen ja hirren väliseen tuulettumiseen ja riittävään eristepaksuuteen.

Pyöröhirsiseinä

Pyöröhirsiseinä

Pyöröhirsiseinää voi käyttää samoin kuin höylähirttäkin. Molemmille on mahdollista lamellirakenteet, ja ne soveltuvat sellaisenaan tai lisäeristettynä kaikenlaisiin rakennuksiin. Pyöröhirren halkaisijan on oltava noin 300 mm, jos sitä käytetään omakotitalossa ilman lisäeristystä. Isoimpiin pyöröhirsiin on saatavissa erikoisrakenteinen, erittäin tiivis nurkkaratkaisu.

Passiivihirsitalon seinä

Passiivihirsitalon seinä

Seinärakenne täyttää tulevat nollaenergiatalon vaatimukset. Se on tiivis, hyvin lämpöä eristävä, pitkäikäinen ja terveellinen. Talon ulkoseinien sisäpinnassa on pystyhirsi ja sen ulkopuolella höyrynpitävä kuitukangas, lämpöeriste, tuulensuojakerros, ilmaväli ja ulkoverhous.

KATTO JA VÄLIPOHJARAKENTEET

Kattorakenteet

Hirsitalon kattorakenteessa on huomioitava rakennuksen kokonaisenergialaskelman vaatima eristepaksuus. Lisäeriste voidaan asentaa kantavien kattokannattajien ala- tai yläpuolelle. Katon rakenne ja liittymät on aina varmistettava tapauskohtaisesti moitteettoman toiminnan ja hyvän eristävyyden aikaan saamiseksi.

Välipohjarakenteet

Menetelmämme hirsikehikoiden valmistuksessa ja puuliitoksien teossa mahdollistavat siistit ja hyvännäköiset näkyvät rakenteet välipohjiin, yläpohjiin, terasseihin ja parvekkeisiin.

Passiivitalon välipohja

Perinteisen välipohjarakenteen vaihtoehtona passiivihirsitalossa voidaan käyttää noin 10 cm vahvuista massiivipuulevyä, jonka päällä on koolaus ja lattian pintamateriaali. Hirren ulkopuolelle asennettavalla ilmansulku-kuitukankaalla varmistetaan talon tiiveys ja kosteustekninen toimivuus, jolloin rakenteesta tulee turvallinen.

Ota yhteyttä

Vipuvoimaa_EUlta