Kaupunkihirsitalo-Pajakkakoski-kuva-2

Hirsitalo vai passiivihirsitalo?

Passiivihirsitalon etuja:

Muunneltavuus

Passiivihirsitalossa ei ole perinteisen hirsitalon ristinurkkia, mikä antaa mahdollisuuden täysin modernille hirsitalon ulkomuodolle. Passiivihirsitaloon voi valita minkä tahansa ulkoverhouksen, jonka ansiosta se sopii monenlaisille rakennuspaikoille.

Pystyhirsiin perustuvan rakennustekniikan ansiosta passiivihirsitaloa ei vaivaa perinteisille hirsitaloille ominainen painuminen.

Huippuekologinen

Mitä vähemmän energiaa talo kuluttaa rakentamisen ja ennen kaikkea käytön aikana, sitä ekologisempi se on. Passiivitalon energiankulutus on vain noin viidennes 2000-luvun alun taloihin verrattuna.  Passiivitalo on siis edullisempi kukkarolle.

Tiedämme, että energian hinnan vaihteluista huolimatta suunta on kiihtyvää vauhtia kasvava. Ja nollaenergiavaatimus on joka tapauksessa tulossa voimaan kaikille uusille rakennuksille ensi vuosikymmenen alusta.

Passiivitalo antaa pienen kulutuksensa vuoksi mahdollisuuksia valita ilmaisenergiaan perustuvia halvempia lämmitysjärjestelmiä ja lämmönjakotapoja.

 

Perinteisen hirsitalon plussat:

 Sekä perinteinen hirsitalo että passiivihirsitalo ovat kehikon asentamisen jälkeen sisäpuolelta lähes valmiita, mutta hirsitalo on sitä myös ulkopuolelta. Hirsitaloa puoltaa sen äärimmäisen pieni hiilijalanjälki ja helppo toteutus. Hirsitalo on myös rakenteena äärimmäisen turvallinen ja kestää tunnetusti terveenä vuosisatoja.

Uusiutuvat lämmönlähteet ja nykyaikainen talotekniikka, huolellinen arkkitehtisuunnittelu ja talon oikea sijoittelu ilmansuuntien mukaan tekee aidosta hirsitalosta hyvän kilpailijan passiivihirsitalolle.