Site Loader

Ensilumi valkaisi eilen maiseman niin Hämeenlinnassa kuin laajemminkin Etelä-Suomessa. Toisin kuin yleensä, kyseessä ei ollut vain päivän visiitti, vaan lumi näyttää pysyvän maassa ainakin viikonlopun yli. Sään kylmeneminen on tietysti jo tarkoittanut lämmityskaudan alkamista myös passiivihirsitalossa.

Sähkövastus meillä ei kyllä ole vielä päällä, ja kun aurinkokeräimetkään eivät ole nyt juurikaan lämpöä tuottaneet (lokakuu on ollut pilvinenkin), niin veden lämmitystä on hoitanut takka. Varaajasta lämpö siirtyy ilmaan, jota ilmanvaihto taloon puhaltaa.

Sähkönkulutuksen seurannan sivutuotteena on kertynyt tietoa myös Hämeenlinnan lämpötiloista. En tiedä, mistä sähköyhtiö tietonsa saa, eli kuinka absoluuttisen luotettavaa tämä on, mutta tältä alkuvuosi joka tapauksessa näyttää:

hirsitalo keskilämpötila

Talvella oli lämpimämpääkin kuin viime vuonna, mutta kesä taas on ollut kylmempi. Vastaa kyllä oman kehon havaintoja. Ja vastaa myös aurinkokeräinten toimintatunteja. Viime vuonna keräimet toimivat 997 tunnin ajan. Tänä vuonna mittarissa on toistaiseksi 962 tuntia ja sen paikkeillehan se taitaa jäädä.

– Jukka

[box]

Tämä artikkeli on vieraskynä artikkeli blogista: Elämää Passiivihirsitalossa

[/box]

Post Author: Annukka Rahikainen