Site Loader

Runsaan siitepölykevään on todella huomannut kaikkialle levinneestä keltaisesta pölykerroksesta. Auto, terassi, katto — kaikki ovat saaneet osansa. Aurinkokeräimiä katselin joku päivä sillä silmällä, että tarttis tehrä jottain. Hyvin ovat keräimet nyt varaajaa lämmittäneet, ei ole tarvinnut takkaa saatika sitten sähköä käyttää, mutta ihan kaikkein parasta tehoa ei varmaan siitepölykerroksen alta ole saatu irti.

Niinpä sitten kiipesin tänään katolle harjan kanssa ja hilasin vesiletkun perässä. Rehellisyyden nimissä on tunnustettava, että tässä välillä ollut öinen saderintama taisi suurimmat siitepölyt putsata, mutta tulipahan nyt homma viimeisteltyä kunnolla. Ja onhan se ehkä hyvä kerran vuodessa kiivetä katolle keräinten ja katon kunto tarkastamaan…

Keräimet ovat tänä keväänä lämmittäneet varaajaa (ja siten siis sekä lämmityksessä käytettävää vettä että käyttövettä) tähän mennessä 371 tunnin ajan. Viime vuonna oltiin samassa luvussa suurin piirtein toukokuun lopussa, eli ihan pikkaisen ollaan viime vuotta edellä.

– Jukka

[box]

Tämä artikkeli on vieraskynä artikkeli blogista: Elämää Passiivihirsitalossa

[/box]

Post Author: Annukka Rahikainen