Site Loader

Osallistuimme tänä vuonna pitkästä aikaa Helsingin Kevätmessuille ajatuksenamme esitellä uunituoretta pihasaunamallistoamme. Olimme mukana Viihtyisä Piha-yritysryppään yhteisosastolla, joka osoittautui hyvin suunnitelluksi ja messuyleisöä kiinnostavaksi kokonaisuudeksi.

Messuille rakensimme pihasaunamallistomme lippulaivan Triangelin, jonka suosio löi meidät itsemmekin ällikällä. Saunan ovella oli liki taukoamaton jono heti ensimmäisen messupäivän aamusta viimeiseen iltapäivään asti. Rakennuksen kolmiomainen (jota useampikin kävijä luonnehti ”kirkkomaiseksi”) muoto kiinnosti ja houkutteli astumaan sisään.

Vaikka messu-Triangeli esiteltiin saunana, suunnittelimme sen alun perin niin, että se toimisi tarvittaessa hyvin myös vierasmajana tai muuten vaan ylimääräisenä kesämajoitustilana. Kesällä kun on välillä mukavaa viettää yönsä muualla kuin sisätiloissa.

Perinteisten lauteiden sijasta asensimme yhtenäisen, ristiinliimatusta massiivipuulevystä (CLT) valmistetun, 120 cm syvyisen lauteen noin 80 cm korkeuteen sillä ajatuksella, että se voidaan helposti muuntaa vuoteeksi. Ylälauteiden tilalla käytimme niin ikään CLT-levystä valmistettuja tukevia jakkaroita, jotka on tarvittaessa helppo siirtää paikasta toiseen ja hyödyntää joko istuimina tai pikku pöytinä.  Myös leveämpi, liikuteltava saunapenkki tehtiin CLT-levystä.

Messu-Triangeli rakennettiin niin, että se on helppo tapahtuman päätteeksi purkaa.  Siksi jätimme mm. kattohuovan asentamatta.

Iloinen yllätys oli sekin, että toiveemme ostajan löytymisestä messusaunalle täyttyi heti avajaispäivänä torstaina.

Sunnuntaina, kun messuosastoa nelipäiväisen rupeaman jäljiltä purettiin, ilmestyivät asiakkaan lupaamat kaksi henkilöä osallistumaan purkamiseen ja samalla opettelemaan uudelleenkokoamista. Tunnin purkutyön jälkeen kollit nostettiin rekan lavalle, ja ensimmäinen valmistamamme Triangeli katosi pimeyteen varsin lumisessa kelissä.

Myöhemmin kesällä saimme kuulla, että asiakas oli muokannut messusaunasta omiin tarpeisiinsa sopivan Unikodan, josta iloksemme saimme hiljattain myös valokuvia käyttöömme.

Tässä muutamia ennen-jälkeen-kuvia osoitukseksi siitä, millaisen muutoksen kekseliäät asiakkaamme saivat aikaan.  Nyt Triangelissa majoittuu mukavasti pari-kolme kesävierasta tai isäntäväki itse.

Triangeli ennen. (Kuva otettu Kevätmessuosastolla)
Triangeli ennen. (Kuva otettu Kevätmessuosastolla)

 

Triangelin julkisivu jälkeen. Lasiovi on vaihdettu lasiaukolliseksi ja kattolappeen alla oikealla olevan säilytystilan etuseinä poistettu.
Triangeli jälkeen. Lasiovi on vaihdettu lasiaukolliseksi umpioveksi ja kattolappeen alla oikealla olevan säilytystilan etuseinä on avattu.

 

Triangeli ennen. Vasemman kattolappeen alla olevan varastotilan etuosassa umpiseinä.
Triangeli ennen. Vasemman kattolappeen alla olevan varastotilan etuosassa umpiseinä.

 

Triangeli jälkeen. Säilytystilaan on tehty nukkumasoppi ja lisätty sille ikkuna terassin puoleiseen etuseinään.
Triangeli jälkeen. Säilytystilaan on tehty nukkumasoppi ja lisätty sille ikkuna terassin puoleiseen etuseinään.

 

Pihasauna Triangeli 3
Vasemmalla Triangeli ennen ja oikealla jälkeen. Sivuseinään on avattu kulku säilytystilaan tehdylle nukkumasopelle, joka on asiakkaan mukaan koko kodan suosituin makuupaikka. Hylly- ja pöytätilaa lisätty.

 

Triangeli takaa ennen. Rakennuksen sivuilla etuseinään asti auki olevat säilytystilat, jotka suunniteltiin alunperin polttopuiden ja vaikkapa puutarhakalusteiden pehmusteiden säilytykseen, mutta joistan messuilla tuli lasten majapaikkasuosikki. Ja muutama miespuolinen näki tilassa mahdollisuuden nukkumapaikkaan siltä varalta, että "joutuu joskus ulkoruokintaan.."
Triangeli takaa ennen. Rakennuksen molemmilla sivuilla on etuseinään asti auki olevat säilytystilat, jotka alun perin suunniteltiin polttopuiden ja vaikkapa puutarhakalusteiden pehmusteiden säilytykseen, mutta joista messuilla tuli lasten ehdoton majapaikkasuosikki. Ja näkipä muutama miespuolinen messuvieras tilassa oivan mahdollisuuden sateelta suojaisaan nukkumapaikkaan siltä varalta, että joskus ”joutuu ulkoruokintaan..”

 

Pihasauna Triangeli 4
Triangeli jälkeen. Sivutilan aukot suljettu takaseinän puolelta.

Melko näppärä käyttötarkoituksen muutos. Kiitos siitä innovatiiviselle asiakkaallemme.

Jos haluat rakentaa itsellesi ikioman Triangelin, lisätietoja löytyy tästä linkistä.

 

Post Author: Annukka Rahikainen